Geelgouden 18 kt trouwring (2024)

Geelgouden 18 kt trouwring (1)

Afbeeldingslightbox openen

Geelgouden 18 kt trouwring (2)

Afbeeldingslightbox openen

€1.780,00

goudkleur Witgouden 18 kt trouwring
Varianten Geelgouden 14 kt trouwring
Geelgouden 18 kt trouwring (7)

Gratis verzekerd verstuurd

Geelgouden 18 kt trouwring (8)

Gratis retourneren

Geelgouden 18 kt trouwring (9)

Gratis levering in luxe verpakking

Deze trouwring van Diamond Point is vervaardigd uit 18 karaat geelgoud (5.2 gr.) en is gezet met 15 briljant geslepen diamanten met een totaalgewicht van 0.15 ct. De ring heeft een breedte van 5 mm. en een hoogte van 1.5 mm.
De mooiste belofte gaat gepaard met trouwringen die jullie het hele leven samen dragen. Deze schitterende ring is prachtig om te dragen als trouwring. De prachtige diamanten staan voor eeuwige trouw en geluk en symboliseren daarmee de bloeiende liefde tussen u en uw geliefde. De mooiste belofte gaat gepaard met trouwringen die jullie het hele leven samen dragen. Deze schitterende ring is prachtig om te dragen als trouwring. De prachtige diamanten staan voor eeuwige trouw en geluk en symboliseren daarmee de bloeiende liefde tussen u en uw geliefde.

Prijs

€1.780,00

Artikelnummer

151037

Merk

Diamond Point

Collectie

Wedding

Maandsteen

April

Materiaal

Geelgoud

Steentype

diamant

STEENSOORT diamant
Kleur H
Slijpvorm Briljant
Helderheid VS
Karaat 0.150
Aantal 15

We bezorgen jouw bestelling gratis en verzekerd bij je thuis of op een adres naar keuze. Je kunt jouw bestelling ook ophalen in één van onze shops. We versturen jouw online bestelling in perfecte staat, verpakt in een luxe verpakking. De pakbon, het retourformulier en het Diamond Point certificaat leveren we bij jouw bestelling. We versturen je bestelling in een neutrale verpakkingsdoos om de veiligheid van je bestelling te garanderen. Bij Diamond Point kun je veilig online betalen via iDEAL, Mastercard, VISA, American Express, Diamond Point cadeaukaart, PayPal of achteraf via Klarna.

Diamond Point geeft garantie op fabricagefouten. Ondanks de zorgvuldigheid van onze goudsmeden, kan een dergelijke fabricagefout ontstaan. We geven geen garantie op schade als gevolg van verkeerd gebruik (bijvoorbeeld grof werk, tuinarbeid of gelegenheden waarbij van enig geweld sprake zou kunnen zijn, zoals bij sommige sporten) of schade door normaal gebruik (bijvoorbeeld als gevolg van stoten waar krassen en/of andere beschadigingen door kunnen ontstaan). Deze garantie op fabricagefouten doet niets af aan de wettelijke garantie. Lees meer over garantie en service.

Geelgouden 18 kt trouwring

Snelle aankoop

Diamond Point

Geelgouden 18 kt trouwring

€1.425,00

WAT IS MIJN RINGMAAT?

Hieronder vind je 2 manieren om je ringmaat te bepalen.

  1. Heb je een ring die past? Meet dan met een liniaal of meetlint de diameter. Je ringmaat is de omtrek die hoort bij deze diameter. De omtrek zoek je op in onderstaande tabel.
DiameterRingmaat
1547
15,2548
15,549
1650
16,2551
16,552
1753
17,2554
17,555
17,7556
18,2557
18,558
18,7559
1960
19,561
19,7562

2. Een andere manier voor het bepalen van je ringmaat is met de Diamond Point ringsizer.

Kleur

De kleur van een diamant, of beter gezegd, het ontbreken van kleur bij een diamant wordt aangeduid met een kleurgraad. Elke kleur heeft een graad waarbij graad D de hoogst mogelijke graad is (compleet kleurloos) en graad Z de laagste graad is (waarneembare kleur). Bij Diamond Point vindt u alleen de meest verfijnde diamanten met kleurgraad D t/m M.

Iedere kleurgraad heeft ook een Nederlandse en een oorspronkelijke benaming die u kunt vinden in het onderstaande overzicht:

KleurBenaming
DFijnste wit+ (Jager)
EFijnste wit (River)
FFijnste wit+ (River)
GFijnste wit (Top Wesselton)
HWit (Wesselton)
ILicht getint wit+ (Top Crystal)
JLicht getint wit (Crystal)
KGetint wit (Top Cape)
LGetint wit (Top Cape)
MGetinte Kleur (Cape)
NGetinte Kleur (Low Cape)
OGetinte Kleur (Very Light Yellow)
P-UGetinte Kleur (Light Yellow)
V-ZGetinte Kleur (Yellow)
TTLBTop top light brown

Slijpvorm

De slijpvorm van een diamant is de vorm waarin de ruwe diamant wordt geslepen voordat de diamant in een sieraad wordt verwerkt. Er bestaan veel verschillende vormen waarin een diamant wordt geslepen. De bekendste slijpvormen zijn bijvoorbeeld de Briljant, Princess, Emerald en Hearts & Arrows.

De waarde van een diamant wordt bepaald op basis van vier factoren, de 4C’s:

  1. Cut (slijpvorm)
  2. Colour (kleur)
  3. Clarity (helderheid)
  4. Caratweight (karaatgewicht)

Van deze 4C’s is de slijpvorm de enige factor waar de mens invloed op kan hebben. Het vereist vakmanschap en zelfs wiskunde om een ruwe diamant te transformeren naar een geslepen diamant. Zo heeft de diamantslijper te maken met perfecte verhoudingen, afwerking en symmetrie. Dit is belangrijk omdat deze factoren de schittering en het ‘vuur’ (de breking en weerkaatsing van het licht van de diamant) bepalen.

WAT VOOR SOORTEN SLIJPVORMEN ZIJN ER


SlijpvormEigenschappen
BriljantOok wel 'de ronde diamant': de meest bekende en populairste slijpvorm met 57 facetten. Met zijn uitzonderlijke schittering en moderne, tijdloze uitstraling is deze vorm is veel verlovingsringen en andere sieraden terug te zien.
PrincessSpeciaal ontworpen om een maximale schittering uit een vierkante vorm te halen. Een Princess diamant bestaat uit 76 facetten. Door de traditionele uitstraling met een moderne twist wordt ook deze slijpvorm vaak gebruikt in verlovingsringen. Prachtig voorde modern-day royalty!
Hearts & ArrowsEén in de miljoen diamanten kan geselecteerd worden als Hearts& Arrows diamant. De diamant is perfect geslepen en de proportie en symmetrie zijn onmiskenbaar. Onder een speciale loep wordt er in de diamant een patroon van harten en pijlen zichtbaar.
BaguetteDe Baquette slijpvorm is langwerpig met een vierhoekig facetgeslepen oppervlak. De sprankeling van de diamant verzacht de rechte lijnen. De baguette slijpvorm creëert met haar lichtval een soort ‘halls of mirrors’ effect dat zorgt voor een elegante en geraffineerde uitstraling.
PeoniaEen Peonia geslepen diamant bestaat 88 facetten waardoor deze diamanten een adembenemende lichtweerkaatsing hebben. De Peonia diamant heeft daardoor de weelderige uitstraling van een pioenroos. Onder een speciale loep wordt er in de diamant het bijzondere Peonia patroon zichtbaar. Peonia diamanten zijn in Europa exclusief verkrijgbaar bij Diamond Point.
CushionDe adembenemend mooie kussenvormige diamant staat bekend om de grote facetten en afgeronde hoeken, wat de schittering van de diamant optimaal maakt. De vorm en slijpsel benadrukken de intensiteit en de kleur van diamanten en andere kleurstenen. Het slijpsel is een perfecte mix van traditioneel design en moderne technologie.
MarkiesDe markies slijpvorm heeft 58 facetten, is lang, smal, en loopt spits toe naar de uiteinden. De schittering komt vanuit het midden van de diamant. Deze slijpvorm laat vingers en handen langer en smaller lijken. Deze slijpvorm is een echte eye-catcher.
BuddhaDe diamanten van Diamond Buddha zijn met veel precisie met de hand geslepen in de vorm van een mediterende Chinese GUAN YIN. Guanyin is de godin van troost en genade. De diamant symboliseert eeuwigheid, voorspoed en geluk. De Buddha geslepen diamant heeft 54 facetten en is exclusief verkrijgbaar bij Diamond Point in Nederland.
EmeraldIn één woord; uniek. De emerald heeft een rechthoekige slijpvorm waarbij zowel het paviljoen als de hoekpunten zijn afgeslepen. De Emerald Diamant lijkt erg op de Baquette diamant maar bestaat uit meer hoeken. De Emerald Diamant bestaat uit 48 tot 50 facetten.
AsscherDe Asscher diamant is in 1902 ontwikkeld door de gebroeders Asscher uit Nederland. Deze slijpvorm lijkt erg op de Emerald Diamant, alleen de Asscher is vierkant. In de jaren ’20 was deze slijpvorm erg populair en werden opnieuw populair nadat de slijpvorm terug te zien was in de film Sex and the City.
AchtkantDe achtkant diamant is een slijpvorm die werd gebruikt voordat de briljant werd ontdekt. Deze slijpvorm heeft zowel aan de boven- als onderkant 8 facetten.
RoosLijkt op erg op de briljant slijpvorm, maar heeft in tegenstelling daartoe een platte onderkant. Het is een antieke slijpvorm, één van de slijpwijzen die aan de ontwikkeling van de moderne briljant slijpvorm voorafging. De Roos diamant heeft een bollende bovenzijde en heeft 9, 12 of 24 facetten.
OvaalOvale diamanten hebben bijna dezelfde schittering als de ronde briljant. Deze slijpvorm bestaat uit 56 facetten en door de ovale vorm doen ringen met de ovale diamant handen en vingers langer en slanker lijken.
HartHet ultieme symbool van de liefde wordt in een slijpvorm als de meest romantische vorm van diamant gezien.
PeerDe peer (of pendeloque) slijpvorm heeft de vorm van een regendruppel. Het is dan ook een combinatie van de ronde diamant en de markies slijpvorm en bevat 58 facetten.

Helderheid

De zuiverheid van een diamant wordt bepaald aan de hand van het aantal en het formaat van microscopische imperfecties, ook wel insluitsels genoemd, die in bijna alle diamanten voorkomen en de schoonheid van een diamant niet op een waarneembare manier beïnvloeden. Diamanten met de minste en kleinste imperfecties krijgen de hoogste zuiverheidgraad

In het onderstaande overzicht vindt u de benaming en beschrijving van iedere zuiverheidgraad:

WAT VOOR SOORTEN SLIJPVORMEN ZIJN ER

Zuiverheid

Benaming

LC

Loupe-clean

Geen enkel insluitsel is zichtbaar met de loep. De diamant is loepzuiver, zeer zeldzaam en van de beste kwaliteit.

VVS1 & VVS2

Very very small inclusions

De insluitsels zijn erg moeilijk tot moeilijk te vinden met de loep. De diamant is van uitstekende kwaliteit.

VS1 en VS2

Very small inclusions

De insluitsels zijn vrij gemakkelijk te vinden met de loep. De diamant is van zeer goede kwaliteit en minder duur dan de VVS1 of VVS2.

SI1 en SI2

Small inclusions

De insluitsels zijn gemakkelijk tot erg gemakkelijk te vinden met de loep. De diamant is van goede kwaliteit.

P1

Pique 1

De insluitsels zijn moeilijk te vinden met het blote oog door de bovenkant van de diamant.

P2

Pique 2

De insluitsels zijn makkelijk te vinden met het blote oog, maar hebben weinig invloed op de schittering van de diamant.

P3

Pique 3

De insluitsels zijn erg gemakkelijk te vinden met het blote oog en hebben invloed op de schittering van de diamant.

Karaat

De term ‘karaat’ staat voor het gewicht van een diamant of andere edelsteen (1 karaat = 0,2 gram). Een karaat wordt onderverdeeld in honderd punten en wordt altijd in twee decimalen uitgedrukt (1.00 karaat = 100 punten). Grotere diamanten worden minder vaak gevonden dan kleinere diamanten. Daarom is een diamant met een gewicht van bijvoorbeeld 1.00 karaat waardevoller dan het totaalgewicht van 2 kleine diamanten van elk 0.50 karaat.

Selecteer een pagina uit de blokinstellingen.

Geelgouden 18 kt trouwring (12)

Wedding

De mooiste belofte gaat gepaard met trouwringen die jullie het hele leven samen dragen. Daarom natuurlijk niet geheel onbelangrijk dat dit schitterende ringen worden. Maak een keuze uit ons brede assortiment Alliance trouwringen, aanschuifringen of ringen met kleurstenen. Lees hier onze tips voor het kopen van trouwringen.

Ontdek de collectie

Geelgouden 18 kt trouwring (13)
Geelgouden 18 kt trouwring (14)

Geleverd in luxe verpakking

Bij een prachtig diamanten sieraad hoort natuurlijk een luxe verpakking. Al onze sieraden worden meegeleverd in een custom Diamond Point sieradendoos. Vervolgens pakken we de sieradendoos in, volledig in Diamond Point stijl. Dit geldt voor onze ringen, oorsieraden, armbanden en colliers.

Ontdek meer

Recent bekeken

Geelgouden 18 kt trouwring (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Catherine Tremblay

Last Updated:

Views: 5832

Rating: 4.7 / 5 (47 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Catherine Tremblay

Birthday: 1999-09-23

Address: Suite 461 73643 Sherril Loaf, Dickinsonland, AZ 47941-2379

Phone: +2678139151039

Job: International Administration Supervisor

Hobby: Dowsing, Snowboarding, Rowing, Beekeeping, Calligraphy, Shooting, Air sports

Introduction: My name is Catherine Tremblay, I am a precious, perfect, tasty, enthusiastic, inexpensive, vast, kind person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.