Wonder (Film, 2017) - MovieMeter.nl (2024)

  • 70 berichten
  • 28 meningen

* denotes required fields.

* denotes required fields.

  • 70 BERICHTEN
  • 28 MENINGEN

zoeken in:

Vorige123Volgende

consument

  • 4 berichten
  • 35 stemmen

28 juni 2021, 10:34 uur

Erg mooie film, feelgood

Black Math

  • 5390 berichten
  • 1735 stemmen

30 augustus 2021, 19:56 uur

Het interessante aan deze film is dat het negatieve verwachtingen over bepaalde personages creëert, maar later een kijkje in de ziel van die personages geeft, waarbij blijkt dat de personages toch anders in elkaar zitten. Dat vond ik wel aardig. Verder is het redelijk voorspelbaar, maar wel goed uitgevoerd, waardoor het toch aanspreekt. Acteerwerk is sterk, wat natuurlijk ook bijdraagt. Visueel niet bijzonder, maar wel degelijk. 3*.

See Also
Wonder

Grunn-in-en-verkoop

  • 123 berichten
  • 384 stemmen

1 december 2021, 14:52 uur

Samen met mijn vrouw bekijken, en hebben ons zeer vermaakt met het bekijken van deze film.

Hoewel wij beiden geen fan zijn van de films van Owen Wilson, is deze rol in de film door hem goed neergezet.

DjFrankie

  • 3046 berichten
  • 3140 stemmen

10 december 2021, 23:06 uur

Fijne feel good movie.

eempag

  • 381 berichten
  • 337 stemmen

27 februari 2022, 21:10 uur

Wat een zoete zooi.

Veel meer kan ik er niet over zeggen.

Nou ja, misschien dat het vol clichés zit?

En misschien nog dat het heel voorspelbaar is allemaal

Alina

  • 27 berichten
  • 116 stemmen

20 maart 2022, 16:24 uur

Wat een prachtige film. Ik denk dat dit een hele belangrijke film is, waarin wordt laten zien hoe moeilijk de kindertijd kan verlopen als je ook maar iets hebt wat als ´anders´ of ´afwijkend´ wordt beschouwd. Ontroerend!

tommykonijn

  • 4969 berichten
  • 2225 stemmen

11 augustus 2022, 18:22 uur

Een film waar ik toch wel een beetje stil van werd. Wonder werd me tussen neus en lippen door aanbevolen door een collega en ik besloot het inderdaad een kans te geven, zonder dat ik er me verder veel in verdiept had.

Natuurlijk herken ik wel de kritiek dat het zoetsappig, sentimenteel en 'echt Amerikaans' is. Volgens mij is het bronmateriaal dat al van zichzelf. Het is wat mij betreft echter wel nog altijd een keuze of een regisseur en scenarioschrijver dat op de meest melige manier uitwerken óf dat ze het doen met het hart op de juiste plek. Dat laatste gevoel bekroop mij wel heel erg bij deze film. Dit verhaal leent zich ervoor en mag van mij wat van die elementen bevatten waar we misschien in andere gevallen wat allergisch voor zijn.

Auggie wordt neergezet als een ontzettend lief en innemend kind door Jacob Tremblay, waardoor je al heel gauw met hem meeleeft. Wat ik sterk vond, en hiervoor moet ik waarschijnlijk de schrijvers vooral dankbaar zijn, is dat Auggie wel 'gewoon' als een kind van zijn leeftijd wordt afgebeeld. Daarmee bedoel ik dat hij speels en een beetje ondeugend uit de hoek kan komen, maar ook dat hij zelf zeker niet perfect is en lessen te leren heeft. Wat dat betreft vond ik het ook goed dat de film aandacht besteed aan personages als Olivia en Jack en hoe zij met de situatie (en hun eigen problemen) moeten omgaan. Dit zijn geen personages die maar wat langs de zijkant blijven zwabberen, maar ook wel echt een eigen gezicht krijgen. Complimenten dus ook voor Izabela Vidovic en Noah Jupe: de jonge cast wist me te overtuigen. Ook Owen Wilson en Julia Roberts doen het degelijk. Wilson is een beetje 'hit or miss' bij mij, maar zodra hij een wat meer ingetogen kant van zichzelf laat zien (zoals hier), kan ik hem goed hebben.

Auggie krijgt te maken met vervelende reacties van leeftijdsgenoten (en oudere kinderen) op zijn gezichtsafwijking, maar dergelijk gedrag zal toch voor velen van ons herkenbaar zijn. Kinderen kunnen keihard zijn en het is goed om te zien hoe Auggie het er soms moeilijk mee heeft, maar er ook telkens weer met een beetje hulp bovenop komt. De boodschap is in ieder geval hoopvol en het levert ook bij vlagen hartverwarmende momenten op tussen hem en de andere personages. Zijn moment van euforie op het einde, waarbij hij echt als held naar voren mag treden, zou ik dan misschien als enig moment wél aanduiden als net iets te 'zoet' of 'Amerikaans'. Ik kon ermee leven, maar ik denk niet dat de film dat nodig had.

Dit is echt een film die ik hoofdzakelijk kijk voor het verhaal, dus ik vind het goed dat ook daar de focus ligt en niet op een afleidende montage of het visuele aspect: de film kent misschien niet bijster veel cinematografische hoogstandjes, maar doet wat het moet doen. 'Less is more', in dit geval. Ik heb het boek (nog) niet gelezen, maar vind het verhaal zondermeer uitstekend vertaald naar het witte doek. De film wist me aan het lachen te maken, te ontroeren en écht met de personages te laten meeleven. Als je de drie zaken in de voorgaande zin voor elkaar weet te krijgen, dan lijkt mij dat de makers hun doel bereikt hebben.

Aanrader!

4,5*

Movsin

  • 7822 berichten
  • 8167 stemmen

2 september 2022, 20:47 uur

Amerikanen zijn echt onovertrefbaar in dergelijke films die een dramatische situatie doen uitdraaien in een hartverwarmend feelgood-movie.

Beter dat dan dat ze een pak criminele nonsens op ons af sturen.

Sentimenteel natuurlijk maar met meerdere levenslessen en nog waarheden op de koop toe.

In de film zegt iemand dat jongeren, nog meer dan volwassenen, onmeedogend zijn in het formuleren van spot en kritiek. Dit gebeurt evenwel meestal zonder besef van de mogelijke (dramatische) gevolgen van hun optreden. Aan volwassenen dit op te merken en aan het probleem te schaven.

knusse stoel

  • 3158 berichten
  • 3810 stemmen

1 januari 2023, 16:58 uur

knusse stoel schreef:

Toen wij deze film gisteravond zagen, meenden wij eerst dat het echt was, het gezicht van August, een aardig kind met voor de buitenwereld een helaas ander gezicht dan de meesten van ons. Nadat wij op internet de hoofdrolspeler hadden opgezocht, bleek weer eens hoe goed men is in schminken tegenwoordig. Hier een link naar de echte beelden van de acteur: Jacob Tremblay on Transforming into Auggie Pullman in WONDER - YouTube (ADVIES: KIJK DEZE BEELDEN NA DE FILM, VANWEGE DE INLEVING IN HET VERHAAL!!!)

En als mensen een periode van eerlijkheid kennen is dat voornamelijk in hun jeugd. De meeste jongeren zeggen soms keihard hoe zij andere mensen en de wereld zien. Het spreekwoord: "dronken mensen en kinderen spreken de waarheid" gaat dan ook grotendeels op in deze film.

Ook leuk was het om een van onze favoriete acteurs van tegenwoordig in deze film te zien; Mandel Bruce (Mandy) Patinkin, de chef van "Carry" uit de serie "Homeland". Hij is hier in de rol van een empathische directeur van de school waar August zijn eerste ervaring met het klassikale lesgeven heeft.

De film is wel een typische tearjerker nu en dan maar de rest is prima gemaakt en neergezet.

Een film die wij waarderen met 3,5+*, dus een 8-.

Eergisteren weer eens gezien, oordeel niet veel veranderd, bijna alles bleef goed.

Bijna; soms irriteert het kleine manneke met zijn vroege wijsheden. Als je 10 jaar bent hoor je nog voluit van de jeugdigheid te genieten en door zijn uiterlijk is hij natuurlijk met zijn inzicht wat anderen betreft een stap voor en vroegwijs. Nog niet gezien? Gewoon doen!

We blijven bij de 8-.

clairest

  • 205 berichten
  • 449 stemmen

30 januari 2023, 00:14 uur

Dit is een uitstekende kinderfilm met zeer happy end. Er wordt goed geacteerd door de kinderen en de volwassenen. De film is nogal aan de zoete kant voor oudere kinderen en zeker voor volwassenen. Niet problematisch zoet maar wel flink zoet. Marsepein en chocola. Maar films zoals deze, die geïntegreerd leven met diversiteit behandelen, hebben we nodig. Laat hem daarom maar zoet zijn. Naar mate diversiteit emancipeert zullen er genuanceerdere smaken zijn. Dit is al heel wat, voor nu. Belangrijk.

Vorige123Volgende

Wonder (Film, 2017) - MovieMeter.nl (2024)

FAQs

What is the message of the movie Wonder 2017? ›

The movie has clear positive messages about choosing kindness, appreciating everyone for who they are (rather than what they look like), and true friendship; empathy, compassion, and perseverance are also strong themes. There's some fighting among tweens/young teens and sad moments involving a loss.

How old is Auggie in Wonder? ›

Plot. August "Auggie" Pullman is a 10-year old boy living in Brooklyn with his mother, Isabel, father, Nate, older sister, Via, and their dog, Daisy. He was born with a rare medical facial deformity, mandibulofacial dysostosis, and has undergone 27 surgeries in order to see, smell, speak and hear.

What does Auggie say at the end of Wonder? ›

The movie ends with everyone cheering Auggie as he delivers a voiceover narration (quoting the last precept Mr. Browne gave in class): "Be kind, for everyone is fighting a hard battle. And if you really want to see what people are, all you have to do is look."

Is Wonder appropriate for a 7 year old? ›

Wonder isn't recommended for children under eight. Also, we recommend parental guidance for children aged 8-13 years, because of the movie's themes and violence. The main messages from this movie are about accepting others and looking beyond external appearances into people's real characters.

Why was the girl starving herself in The Wonder? ›

The story of The Wonder isn't based on real-life events but was inspired by the phenomenon of "the fasting girl," dating back to the 1500s, whereby girls would starve themselves as a form of penance.

Is Wonder based on a true story? ›

For a narrative set in such a distinctive time and place that's so specific in its recreation of the era and its people, it's easy to question its provenance. But is The Wonder based on a true story? The short answer is no.

Who betrayed Auggie in wonder? ›

But for every positive, there is a negative: Jack betrays him, a gang of kids try to hurt him, and some particularly insensitive parents even try to have him removed from the school. Yet, Auggie shows amazing understanding and compassion.

Why did August grow his hair out? ›

August grew his hair long because he wanted to hide his face from others.

Who is August Bestfriend? ›

Throughout most of the book, Auggie's best friend is Jack Will. Jack was asked by the school principal to show Auggie around at the beginning of the year.

Is there a kissing scene in Wonder? ›

Sex & Nudity (3)

Couple of non-passionate just kissing scenes between two teenagers.

What is the ending of The Wonder? ›

Lib burns down Anna's home, tells the council the girl has died, and then meets up with Will and Anna. At the very end, the movie returns to the framing device of the modern set. The last scene shows Lib, Will, and Anna (now Nan) on a ship bound for Australia. They're sitting at dinner, and Anna is slowly eating.

Is Wonder Woman 2017 kid friendly? ›

Wonder Woman is an action packed movie with some violence and sexual content that a 10 year old should be able to handle.

What is the moral lesson of the movie Wonder? ›

Make decisions that feel good, that you want to make. If you like someone, go and be their friend – it shouldn't matter what other people think. If following the crowd doesn't feel right, find your own path, as Summer does in Wonder. Make the friends you want to have, not the friends you think you should have.

What was the main message in Wonder? ›

Kindness is the main theme in Wonder. It helps us realize that a small, simple act of kindness can make a big difference, and we have the ability to CHOOSE KIND. Decide whether you would like to join the national movement and pledge to CHOOSE KIND.

What is the message of Wonder Woman 2017? ›

Wonder Woman stands as a powerful testament to female empowerment and representation. By showcasing the strength, courage, and compassion of its protagonist, the movie shattered gender stereotypes and celebrated the ideals of women.

What is the point of the wonder? ›

The Wonder narrates the story of a nurse who fights for her belief in science and refuses to give into the atmosphere of religious fervor of the environment in which she finds herself working.

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Jonah Leffler

Last Updated:

Views: 6053

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Jonah Leffler

Birthday: 1997-10-27

Address: 8987 Kieth Ports, Luettgenland, CT 54657-9808

Phone: +2611128251586

Job: Mining Supervisor

Hobby: Worldbuilding, Electronics, Amateur radio, Skiing, Cycling, Jogging, Taxidermy

Introduction: My name is Jonah Leffler, I am a determined, faithful, outstanding, inexpensive, cheerful, determined, smiling person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.